Stuur ons een bericht

Elektrische
autoservice

Rijdt u elektrisch of met een plug-in hybride? Laat uw auto dan onderhouden door de elektrische voertuigen specialist van Gert Boertien Auto en camper service!

Elektrische auto’s Service- intervallen en APK

Onderhoud aan een hybride of elektrische voertuig gaat anders in zijn werk dan bij een brandstof auto. Bij een brandstof auto worden er filters en vloeistoffen vervangen en zijn er reparaties aan mechanische onderdelen.

Een elektrische voertuig heeft deze onderdelen niet waardoor er ander onderhoud benodigd is. Wat bij een elektrische voertuig voornamelijk belangrijk is, zijn zaken als de accu, de remvoering en het koelsysteem. Deze componenten dienen periodiek gecontroleerd te worden. Rijdt u compleet elektrisch? Dan moet ook de software geregeld bijgewerkt worden. Elektrische en hybride auto’s zijn na vier jaar APK-plichtig.

Maak een afspraak

Software-updates

Het is belangrijk om het oplaadsysteem regelmatig door ons te laten checken op een goede werking. Laadt het systeem snel en goed op en hoe zit het met de warmteontwikkeling bij het opladen en ontladen? Niet voor niets zijn elektrische auto’s voorzien van systemen om de elektronische componenten te koelen. Allemaal zaken die ook bijdragen aan uw veiligheid. Daarnaast verstrekken autofabrikanten regelmatig software-updates om de functionaliteit en veiligheid van uw auto te waarborgen of te verbeteren. Nog een goede reden voor een periodiek bezoek aan onze werkplaats.

Auto Service Gert Boertien is specialist

Om onderhoud aan uw hybride of elektrische voertuig uit te voeren, is er veel kennis noodzakelijk. Er is namelijk hoogspanning aanwezig, waardoor onderhoud niet zonder risico is. De specialisten van Gert Boertien Auto en camper service worden ieder bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Wij zijn als bedrijf NEN 9140 gecertificeerd. Naast kennis beschikken wij over de juiste apparatuur!

Uw hybride of elektrische voertuig laten onderhouden door de specialist? Maak dan snel een afspraak in onze online planner.